### International Workshop on

# Religious Studies and Vaishnavism

Date: 7-8 July, 2018

Venue: Ramakrishna Mission Sikshanamandira Belur Math, Howrah-711202

#### Day-1: 07.07.2018

Inaugural Session Welcome Address Keynote Address Speech of Co-Organizer Guest Speaker Anchor:	<b>= 1 Hour</b> Swami Tattwasarananda, Sk. Makbul Islam, Convenor Dr. Ferdinando Sardella, Swami Shastrajnananda Dr. Siharan Chakrabarty	(09.00-9.45) 08 minutes 08 minutes 08 minutes 08 minutes
1 <sup>st</sup> Academic Session Chairperson: Speaker-1: Topic: Question-Answer Chairman's Comment:	<b>= 1 hour</b> Swami Shastrajnananda Dr. Ferdinando Sardella Comparative Religion: Theo	(9.45.00 -10.45) 40 minutes ory and Method 10 minutes 10 minutes
Tea Break	= 15 minutes	(10.45-11.00)
<b>Special Lecture (in Benga</b> Speaker-2: Topic:	li): Sri Gorachand Bhattacharyya Pre-Chaitanya and Post-Chaitan An Explorative Study	(11.00 -12.00) 60 minutes ya Vaishnavism:
2 <sup>nd</sup> Academic Session Chairperson: Speaker-3: Topic: Question-Answer Chairman's Comment:	= 1 hour Swami Divyagunananda Dr. Ruby Sain Sociology of Religion: Theory and	(12.00 – 1.00) 40 minutes d Method 10 minutes 10 minutes
Lunch Break	= 1 Hour	(01.00 - 02.00)

International Workshop on						
Religio	ous Studi	ies and				
Ve	lishnavis	5M2				
Date: 7-8 July, 2018 Venue: Ramakrishna Mission Sikshanamandira Belur Math, Howrah-711202						
Chairperson: Sri Gorachand Bhattacharyya.						
Question-Answer Chairman's Comment:		10 minutes 10 minutes				
<b>4<sup>th</sup> Academic Session</b> Chairperson: Speaker-5: Topic:	= 1 hour Dr. Ruby Sain Dr. Abhishek Bose Studying the Affective: Thi Academia	(3.00 – 4.00) 40 minutes nking (of) Religion in				
Question-Answer Chairman's Comment:		10 minutes 10 minutes				
<b>Interactive Session</b> Discussion with Participants Resource:	<b>= 1 hour</b> Dr. Ferdinando Sardella, Swami D Dr. Ruby Sain, Dr. Abhishek Bose					

### Official Language: English and Bengali

## International Workshop on

# Religious Studies and Vaishnavism

Date: 7-8 July, 2018

Venue: Ramakrishna Mission Sikshanamandira Belur Math, Howrah-711202

#### Day-2: 08.07.2018

= 1 hour	(10.00 - 11.00)	
Swami Tattwasarananda		
	40 minutes	
The Philosophy of Gaudiya Vaishnavism		
	10 minutes	
	10 minutes	
= 1 hour	(11.00 - 12.00)	
Swami Shastrajnananda		
Swami Tattwasarananda	40 minutes	
Historical Research in Vaishnava Literature		
	10 minutes	
	10 minutes	
= 1 hour	(12.00 - 1.00)	
Dr. Ferdinando Sardella		
Dr. Ferdinando Sardella and Dr. Sumanta Rudra	a 30 minutes	
The Bhaktivedanta Research Centre in Kolkata as a Resource for the Study of Religion and Vaishnavism		
Dr. Sk. Makbul Islam	30 minutes	
Sharing Field Work Experience		
= 1 Hour	(01.00 - 02.00)	
	Swami Tattwasarananda Swami Shastrajnananda The Philosophy of Gaudiya Vaishnav = 1 hour Swami Shastrajnananda Swami Tattwasarananda Historical Research in Vaishnava Lit = 1 hour Dr. Ferdinando Sardella Dr. Ferdinando Sardella Dr. Ferdinando Sardella and Dr. Sumanta Rudra The Bhaktivedanta Research Centre as a Resource for the Study of Religio Vaishnavism Dr. Sk. Makbul Islam Sharing Field Work Experience	

International Workshop on <b>Religious Studies and</b>					
Ve	aishnavism				
Date	e 7-8 July, 2018				
Venue: Ramakrishna Mission Sikshanamandira Belur Math, Howrah-711202					
Interactive Session	= 1 hour	(2.00 – 3.00)			
Interaction with the particip Resources	oants Swami Tattwasarananda Dr. Ferdinando Sardella				
	Dr. Sk. Makbul Islam (Conduct the session)				
Valedictory Session	= 1 hour	(3.00 - 4.00)			
<b>Speakers:</b> Swami Shastrajnananda Swami Tattwasarananda Swami Divyagunananda					
Dr. Ferdinando Sardella					
Participant-1 Participant-2 Participant-3					
Distribution of Certificates					
Vote of Thanks:	Dr. Sk Makbul Islam				
Tea					